onsdag, juni 29, 2005

The Essex Green

Å, måste tacka igen Karin för att du introducerade The Essex Green för mig. Den skivan jag fick, vad den nu heter, är ju ruggigt mysig :)
Hett tips till dig som ännu inte lyssnat på The Essex Green; gör det!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag smyger således fram och bekänner mig till din trogna skara jag med .) Nyfiken på The Essex Green blev jag också, kikade på deras hemsida, men är fortfarande nyfiken, eftersom det inte fanns alltför mycket information. Vill du upplysa (frälsa?) mig?

liffer sa...

Å, hej och välkommen! :)
Lite kul är det faktiskt, att det inte är lika öppet vem som läst och inte, som det är på t ex Lunarstorm. Hade ingen aning om att du brukar surfa in här till exempel.

Faktiskt är det så pinsamt att jag egentligen inte vet något om gruppen. Karin skickade en (bränd) skiva i julas och sen dess har jag varit totalfast. Konstigt nog har jag inte utforskat dem nåt mer. Har inte ens letat efter fler skivor. "The Long Goodbye" heter den jag har och min absoluta favoritlåt är "Lazy May". Det är ungefär så mycket jag vet :)
Det är i alla fall poppig musik med sköna, lugnande melodier. Funkar alldeles utmärkt att både lyssna aktivt på men också att ha som bakgrund då man jobbar/pluggar.

Gav det någon hjälp? Annars får jag hoppas Karin kan berätta nåt mer...?

Anonym sa...

Tackar :) Jag får hålla öronen spetsade, för det låter minst sagt trevligt. Själv hittade jag något som också stämmer in på den beskrivningen igår. De har en hemsida t om: http://www.kingsofconvenience.com/

Låten jag fastnade för först heter I don't know what I can save you from tror jag, men den finns förstås inte på hemsidan tyvärr..

Nåväl, ha en trevlig dag och tack igen :)

liffer sa...

Ah, låter värt att kolla in. Den berömda fasta linan infinner sig i mitt hem på måndag, så då kanske :) Här har jag inga högtalare!

Anonym sa...

tänkte kommentera för länge sedan, men glömde... skoj att du gillar essex green! :) kan inte upplysa sâ mycket mer, förutom att de ingâr i nât slags musik-kollektiv med flera andra grupper. har bara lyssnat pâ en av dom, ladybug transistor, â det är oxâ bra :) fick bâda rekommenderade av min bror, hans musiksmak blir bara bättre â bättre! the kings of convenience är oxâ en favorit, lite extra kul med en grupp frân norge :) annars är jag just nu helt insnöad pâ vackra lâtar frân anthony and the johnsons...

liffer sa...

Ah, det var via din bror som du fick tipset. Visste jag faktiskt inte! :) Det där "Anthony..." kanske jag också får prova nån gång då. Men just nu är jag mer inne på att (när jag får pengar...) köpa nån skiva med Melody Club. Hörde dem live igår och gillade det faktiskt! Har aldrig trott det var min musikstil, men det kanske är det ändå :)