söndag, januari 20, 2008

Bröd


Åh! En perfekt surdeg (halvfusk eftersom man har i yoghurt men ändå)! Se hur fint den bubblat upp på bunkens väggar! :-) Bakade ljus, söt limpa i eftermiddags men nu är det dags för nyttigare grejer. Köpebröd är knappt ätbart i jämförelse; snart är det väl mer tillsatser än mjöl...

4 kommentarer:

Granlund sa...

Hrm... Jag har fortfarande ett recept på "Danskt Rågbröd" som jag fått av dig, men som inte blivit provat än... *skäms* Måste ta tag i mitt kök och baka lite.. :)

Frida sa...

Härligt Lisa! Stick fingrarna i degen!

Kram

liffer sa...

granfot: nu vet jag ju vem du är, haha :) Kände inte igen nicket förut ju! "Danskt rågbröd" är precis det som är på bilden ju. Superbra bröd! Hur gick det att baka det?

fru b: Faktiskt så behöver man inte knåda detta bröd! Det är "Danskt rågbröd" från "Kärlek, oliver och timjan" - mitt absoluta favoritbrödrecept!

Granlund sa...

Mjo, det blev helt ok. Väldigt beskt, men det tror jag är för att det är mycket kummin i. Ska testa göra det med andra kryddor istället. Gott är det i alla fall! :)